دومین گام برای درمان تسویف: مدیریت زمان

شناسه نوشته : 24784

1397/03/27

تعداد بازدید : 559

در راستای درمان تسویف:

گام دوم: مديريت زمان

اگر انسان قدر توانمندي خود را بداند و از طرفي باور كند فرصت رفته برنمي گردد، هيچ‌گاه دچار تسويف نمي شود. امروز بسيار درمورد مديريت زمان و كنترل فرصت ها شنيديد و بخش مهم اين مديريت، اجرا و برنامه ريزي براي دريافتن فرصت هاست.

از طرفي روايات ناظر به اين مسأله در متون ديني فراوان به چشم مي خورد.

1.      رواياتي از قبيل" آهِمِنْ قِلَّةِ الزَّادِ، وَ طُولِ الطَّرِيقِ، وَ بُعْدِ السَّفَرِ" که سفارش اکید به مغتنم شمردن فرصتهاست و همچنين سيره ائمه اطهارعليه السلام مبني بر بهره مندي بهينه از عمرشان با اين كه داراي مقام عصمت بوده و بهشت آن ها تضميني بوده است، اما نسبت به کسب معنویت و استفاده از عمر در مسیر بندگی لحظه ای را از دست نمی دادند. به عنوان مثال امام موسي ابن جعفر عليه السلام از فرصتي كه در زندان به دست آورده بود، اظهار خوشحالي مي كرد و مي فرمود: به دنبال فرصت استثنايي براي عبادت بودم؛ كه در صلوات مخصوص آن حضرت مي خوانيم:"الذی كان یحیی اللیل بالسهر الی السحر بمواصلة الاستغفار حلیف السجدة الطویلة والدموع الغزیرة والمناجاة الكثیره" یا در سيره بزرگان هست كه شهيد اول در مدت كوتاه زندان، كتاب لمعه را نوشت. صاحب جواهر بخشی از كتاب ارزنده ي جواهر را بر جنازه ي فرزندش نگاشت.

2.      رواياتي كه به صراحت به گذشت سریع عمر اشاره دارند. "الفرصه تمرّ مرّ السحاب" ، "سارعوا الي مغفره من ربكم"

بنابراين كسي كه براي خودش و وقتش ارزش قائل باشد، كار امروز را به فردا نمي اندازد و از توجيه اين امر صرف نظر كرده و به وقت برنامه ريزي شده احترام گذاشته و استمرار و استقامت را پيش مي گيرد.

بخوان از اين مجمل مفصل را...

ادامه دارد...